Kneusjes box: veel tropische kamerplanten voor een klein prijsje

Kneusjes box

De kneusjes box is een steeds populairdere manier om je huis goedkoop te vergroenen. Je krijgt dan een aantal kamerplanten in een doos thuisgestuurd voor een klein prijsje. Dit is natuurlijk een hele leuke manier om nieuwe tropische planten te ontdekken, of je collectie op een voordelige manier uit te breiden. Maar zo’n planten kneusjes plantenbox is natuurlijk ook heel leuk om cadeau te doen aan iemand!

In deze blog geven we je een overzicht van verschillende soorten planten boxen en waar je die je in Nederland kunt bestellen:

  1. De groene kneusjes box: Een groene kneusjesbox is een doos met een aantal tropische, meestal makkelijke kamerplanten die een schoonheidsfoutje hebben of van iets mindere kwaliteit zijn. Dit kan bijvoorbeeld een beschadigde bladrand of een scheve stam zijn. Deze kneusjes planten zijn nog steeds gezond en groeien goed, maar ze zijn niet perfect.

  2. Plant mystery box: Bij een plant mystery box weet je niet van tevoren welke planten je krijgt. Dit is een leuke manier om verrast te worden en nieuwe tropische planten, vetplanten of cactussen te ontdekken. In deze blog ontdek je een aantal speciale mystery voordeelboxes, zoals cactussen en een mini vetplanten mix.

  3. Thema planten box: Bij een thema planten box kun je voordelig planten kopen die onder een bepaald thema vallen. Bijvoorbeeld makkelijk te verzorgen planten, luchtzuiverende planten, kamerpalmen, of een katvriendelijke planten.

1. Groene kneusjes box

Op het gebied van planten kneusjes is Plantje.nl toch echt wel de meest bekende aanbieder. Hun tropische kneuzenboxen zijn dan ook super populair. Hieronder vind je enkele van hun bestverkopende groene kneusjes boxen:

Groene kneusjesbox planten

In deze kneusjesbox krijg je 10-12 stuks planten kneusjes voor maar zo’n 2,75 euro per stuk!
Hieronder vind je de links naar de groene kneusjes box op de website van Plantje zelf en via Bol. Trouwens: het is bij beide webwinkels wél dezelfde kneusjesbox hoor, ook al beweren sommige reviews van niet. Ook de prijs is in totaal hetzelfde (bij Plantje komen er nog verzendkosten bij onder de 60 euro en bij Bol niet). Dus je kunt gerust bestellen in de winkel van je voorkeur.

Bovendien biedt Plantje ook een halve groene kneusjes box als je 12 planten te veel vindt :)

Planten box – zelf je planten kneusjes uitkiezen

Dit is een kneusjesbox met 6 mooie tropische planten die je zelf uit mag kiezen! Kies bijvoorbeeld voor varens, palmen, Dieffenbachia’s, bananenplanten, Crassula, Monstera, Calathea en ga maar door.

voordeelbox planten

2. Plant mystery box specials

Groene jungle wonderbox

Dit is een echte jungle plant mystery box. Dus je weet niet welke plantjes je krijgt. Wat je wél weet is dat je maar liefst 12 urban jungle kamerplanten ontvangt. Daarmee is dit de perfecte uitbreiding voor een urban jungle thuis of op kantoor.

Tip: bij Plantje.nl zelf mag je maar 1 wonderbox per klant bestellen, maar bij Bol mag je er zoveel bestellen als je wilt ;-)

Cactus plantenbox kopen – 20 stuks

Hou je van cactussen? Dan hebben we hier de perfecte voordeelpacks voor je! Let op, deze cactus mystery boxes zijn wél van 2 verschillende aanbieders, maar zijn beiden met een hoog cijfer beoordeeld, dus het maakt niet uit voor wie je kiest, omdat je bij beide leveranciers goedzit.

Mini Vetplanten Mix – 20 of 30 stuks

Vetplantjes zijn superleuk als centerpiece op tafel. Je neemt dan een mooie schaal en zet er vetplantjes op. Je gebruikt verder mooie siersteentjes ter opvulling. Ook is een combinatie van vetplantjes met cactusjes erg leuk!

Verrassingsbox met 4 verschillende orchideeën

Je krijgt 4 orchideeën voor de prijs van 3, maar ja welke 4? Het enige wat je eventueel wél kunt bepalen is of je verschillende kleuren wilt of een éénkleurige orchidee plant box.

3. Thema planten box

Plant box met luchtzuiverende exoten

Deze luchtzuiverende tropische planten zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je interieur. Ze zijn daarom heel geschikt voor in een kantoor, woonkamer of slaapkamer. Je kunt deze mooie plantenbox kopen via Bol: het bevat 5 verschillende soorten tropische kamerplanten, waaronder:

  • Philodendron Atom
  • Clusia Rosea ‘Princess’
  • Asplenium Crispy Wave
  • Areca Lutescens palm
  • Spathiphyllum – Vredeslelie

De plant box van Plantje hier onderaan is een verrassingsbox inclusief sierpotten :)

Kneusjesbox met katvriendelijke planten 

Op zoek zijn naar tropische kamerplanten die niet giftig zijn voor je katten? Dan kun je deze kneusjes box bestellen als dé perfect snelle oplossing daarvoor:

Makkelijke kamerplanten (die je eigenlijk geen kneusjes planten kunt noemen)

Maak van je huis een jungle met deze makkelijk te verzorgen kamerplanten. Ook als je geen groene vingers hebt. Maar: deze plantenboxen bevatten allemaal uitzonderlijk sterke kamerplanten die weinig water nodig hebben en overal kunnen staan. Daarom kun je ze eigenlijk geen plant kneusjes noemen, omdat het niet bepaald ‘kneusjes’ zijn. En ook niet onbelangrijk: ze zien er ook nog eens prachtig uit.

TIP: met deze kamerplanten zit je dus altijd goed als je een plantenbox als cadeau wil geven.

Planten voor je werkplek/op kantoor

Wil je je kantoor omtoveren tot een groene oase? Dat kan in één klap met deze prachtige plantvoordeelmixen.

Kamerpalmen aanbiedingen

Ja deze kan natuurlijk niet ontbreken in ons lijstje hè. Deze mix bestaat uit een Areca lutescens, 2x de Chamaedorea elegans en een Cycas revoluta. Dat een Cycas geen palm is, vergeven we ze maar even ;-) Mooi is hij namelijk zeker wél!