Cadeau Valentijnsdag: 8 romantische planten en bloemen!

cadeau valentijnsdag romantische planten

Binnenkort is het weer zover: Valentijnsdag. Nu wil je natuurlijk wel eens een keer wat originelers geven dan een bosje rode rozen, toch? En wat geef je aan een man?

Daarom zetten we hier 8 groene Cadeau Valentijnsdag-tips voor je op een rijtje, voor hem en voor haar. Tropische planten met een romantische betekenis!

1. Hoya kerrii hartjesplant

Op nummer 1 staat natuurlijk de Hartjesplant als dé ultieme Valentijn plant. Het is een klein slingerplantje: ja je leest het goed, ook al zou je denken dat het een vetplant is. Maar uiteindelijk groeit er van onder een stengeltje met hartvormige blaadjes.

Ook is deze romantische plant heel makkelijk te verzorgen. Geef ‘m 1x per 2 weken een scheutje water en hij is blij. Zet ‘m overigens op een lichte plek (niet in de directe zon).

Qua voeding heeft ie cactusvoeding nodig, die je vanaf ongeveer april t/m september maandelijks geeft.

2. Chinees lantaarnplantje – String of Hearts

Het Chinees lantaarnplantje, ook wel bekend als Ceropegia woodii of ‘String of Hearts’, is een klimmende plant met kleine hartvormige blaadjes. Wat dit plantje zo speciaal maakt, zijn de roze bloemetjes die lijken op kleine lantaarntjes. Deze bloemetjes symboliseren liefde en passie, waardoor het Chinees lantaarnplantje natuurlijk perfect past bij Valentijnsdag.

Niet alleen behoort het Chinees lantaarnplantje tot de romantische planten, het heeft ook nog eens een symbolische betekenis. Deze plant staat namelijk symbool voor doorzettingsvermogen en volharding in de liefde. Door dit cadeau voor Valentijnsdag te geven aan je liefje laat je zien dat je bereid bent om samen de uitdagingen van het leven aan te gaan.

Het verzorgen van het Chinees lantaarnplantje is ook nog eens super eenvoudig. Deze plant houdt van een lichte standplaats. Het patroon van de blaadjes worden dan ook sterker zichtbaar. Maar vermijd wel direct zonlicht. Zorg er verder voor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. 1x per week een scheut water zou voldoende moeten zijn.

3. Hartjesvaren

De hartjesvaren staat uiteraard in dit lijstje van romantische planten voor Valentijn, vanwege z’n lieve naam en eigenschappen. Hij heeft bovendien kleine hartjesblaadjes met een soort zacht laagje vilt erop.

De hartjesvaren houdt net zoals alle varens van vocht en indirect licht. De ideale standplaats is dan ook je badkamer. Daar is het niet superlicht en de luchtvochtigheid is goed hoog. De potgrond van deze varen moet dan ook altijd licht vochtig blijven.

Heb je ‘m ergens anders in huis staan? Besproei ‘m dan regelmatig of zet een luchtbevochtiger neer. Over luchtbevochtigers schreven wij eerder een uitgebreid artikel.

Verder issie ook lief voor kinderen en huisdieren, oftewel totaal niet giftig.

4. Passiebloem Passiflora

De Passiebloem. Tja, moeten we dat nog verder uitleggen? ;-)  Naast zijn liefdesnaam en spectaculaire uiterlijk, schijnt de bloem ook een geneeskrachtige werking te hebben: het zou stress verlagen en goed zijn voor het hart. Nouja, persoonlijk zou ik het niet zo gauw opeten, maar als symboliek is het ook mooi.

Zelf hebben we het meeste succes met de Passiebloem bij een houten schutting op het zuiden. De voet van de plant is bedekt met bodembedekkers, zodat het beschut en beschermd is.

5. Romantische planten: Valentijnspecials met een kaartje erbij

Plantshopper heeft wel errug leuke cadeaus voor Valentijnsdag. Ze bieden 3 romantische planten aan met een liefdevol tekstje + een gratis gepersonaliseerd kaartje erbij. Zo hebben ze bijvoorbeeld een ananasplant in een Adore-pot. Ze schrijven er zelf bij:

“Laat de liefde bloeien met onze “To Adore” plant-pot combinatie, waarin de exotische charme van de ananasplant samensmelt met een boodschap van genegenheid en bewondering.De ananas staat bekend als het symbool van gastvrijheid, vriendschap en genegenheid, waardoor het de perfecte keuze is om te tonen hoeveel iemand voor je betekent.”

Verder hebben ze het thema ’to flirt’ met een potroos en het thema ’to hug’. Kijk anders zelf even hieronder of dit wellicht hét Valentijn plantcadeau is dat je zoekt.

6. Jasmijn – een heerlijk geurende Valentijnsplant

De Jasmijn is een onweerstaanbaar lekker geurende bloem. Als je in het voorjaar of de zomer langs een tuin loopt, en het ruikt er alsof iemand zijn wasje buiten heeft hangen en een heerlijk wasmiddel heeft gebruikt, dan ruik je waarschijnlijk gewoon een Jasmijn-plant.

De Jasmijn staat symbool voor pure liefde. Nou als dat niet romantisch is. Een geweldig plantcadeau voor in de tuin dus.

7. Liefdesgras

Ja je leest het goed, nummer 7 is Liefdesgras (eragrostis spectabilis). Dit is nog een vrij nieuw grassoort die verkrijgbaar is hier. Het is een siergras met roodpaarse bloemetjes in augustus. Hij wordt niet groter dan 30cm. In het voorjaar loopt ie steeds weer opnieuw uit. Als je ‘m aanplant, doe dat dan het liefst met goede potgrond en een beetje turf.

8. Ons Palmtuin Cadeau Valentijnsdag voor jou

Omdat jij en wij een liefde delen voor tropische planten en bomen, delen we ook onze kortingscodes met jou. Een lieve, groene, tropische Valentijnsdag gewenst namens Palmtuin! P.s: hou dit even in de gaten, omdat er in de komende weken waarschijnlijk meerdere kortingscodes gaan komen die we namens onze partners mogen delen met onze lezers.

  1. Kortingscode Sybotanica voor 10% korting op je bestelling: KORTING10PALMTUIN
  2. Kortingscode InsectHeroes voor 10% korting op je bestelling: Palmtuin10%