Tropische planten hebben vaak veel water nodig, maar daardoor ook een goede drainage. Want zelfs planten en bomen die een flinke slok water lusten, kunnen gaan rotten als ze te nat staan. Dit geldt al helemáál als ze in een pot zonder gat staan.

Een goede oplossing is dan om gebruik te maken van hydrokorrels/kleikorrels. Hydrokorrels kopen kan in verschillende soorten en maten. De beste klei voor tropische planten is lichtgewicht, poreus en heeft een goede drainage.

Deze zakken zijn vaak alleen erg zwaar. Vandaar dat hydrokorrels kopen via een online webwinkel veel handiger is: dan worden de zware zakken gewoon aan de deur afgeleverd. En hoef jij niks te sjouwen.

Sowieso heb je bij online winkels vaak de keuze uit een groter assortiment en kun je de hydro korrels snel thuis laten bezorgen.

Wil je graag kleikorrels kopen met de beste prijs/inhoud verhouding? In dit artikel vind je een overzicht van de beste webwinkels die aangesloten zijn bij Palmtuin, die hydrokorrels het goedkoopste aanbieden. En kijk vooral ook onderaan het artikel voor een speciaal cadeautje van ons voor jou.

kleikorrels

Hydrokorrels kopen: wat doen deze kleikorrels precies?

Hydrokorrels zijn kleine, poreuze kleibolletjes die water en voedingsstoffen vasthouden. Men maakt ze door zware klei te verhitten op een heel hoge temperatuur: daardoor zwelt de klei op tot poreuze bolletjes.

Ze zijn daardoor zó water-absorberend dat ze wel tot 300 keer hun eigen gewicht aan water kunnen opnemen.

Hydrokorrels zijn een veilig en niet-giftig materiaal. Ze zijn niet brandbaar en veroorzaken geen allergische reacties.

Waarom zou je hydrokorrels gebruiken?

  • Ze houden de vochtigheid van de grond constant, waardoor planten minder water nodig hebben. En daardoor minder snel uitdrogen.
  • Ze helpen om wortelrot te voorkomen, omdat hydrokorrels het overtollige water opzuigen.
  • Je kunt ze gebruiken voor hydrocultuur: dat is een methode om planten te houden zonder aarde in de pot.
  • Hydro korrels zijn gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.
  • Je kunt ze ook prima gebruiken voor in de tuin. Bij aanplant van een palmboom bijvoorbeeld, mengen veel mensen een paar handjes van die korrels met de onderste laag grond.
  • Ze verminderen het risico op bodemziekten (met name schimmels), omdat de kleikorrels een neutrale pH hebben.
  • En ook heel fijn: Deze klei korrels zijn herbruikbaar.

De goedkoopste hydrokorrels

Wil je een hydrokorrel kopen, waarbij je de meeste liters krijgt voor de laagste prijs? Dan moet je die van DCM hebben. Je krijgt dan 40 liter kleikorrels; je hebt ze morgen al in huis; én je betaalt geen verzendkosten.

Heb je iets minder hydrobolletjes nodig? DCM heeft ook een 20l variant. En deze hydrokorrels zijn ook goedkoop:

Hydrokorrels online kopen

Ook goedkope hydrokorrels zijn die van Florentus: ze hebben momenteel een hydrokorrels 40 liter aanbieding. Je krijgt dan dus wederom héél veel hydrokorrels voor een lage prijs. De reviews hiervan zijn ook erg goed!

“Mooie hoeveelheid hydrokorrels voor een mooie prijs.”

“Goed product en goed verpakt! En netjes thuis gebracht”

Hydrokorrels aanbieding en/of goede deals

Hieronder vind je nog een paar aanbieders waar je goedkoop hydrokorrels kopen kunt:


Kleine zakjes hydrokorrels kopen

Heb je een klein zakje nodig, maar heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Dan zijn dit een paar goed online opties om hydrokorrels bestellen:


 

plantje


Cadeautje van ons voor jou

Bij Sybotanica hebben ze ook kleine zakjes klei korrels. Wil je nóg meer korting? Mail ons dan op Vraag@palmtuin.nl voor een speciale kortingscode die je kunt gebruiken voor al je bestellingen bij Sybotanica (geldig voor alle producten in hun webshop dus). Krijg je gewoon van ons als cadeautje!