Wat is bloedmeel?

Bloedmeel is een poeder dat wordt gemaakt van dierlijk bloed dat is gedroogd en gemalen. Het bevat een hoog gehalte aan stikstof, wat belangrijk is voor de groei van bladeren, stengels en bloemen. Het natuurlijke meel is ook rijk aan aminozuren, die helpen bij de opbouw van eiwitten in planten en de ontwikkeling van gezonde wortels.

Wanneer gebruik je bloedmeel?

Het beste is om bloedmeel in de lente of zomer te gebruiken, wanneer de groei van de plant/boom op zijn sterkst is. Het wordt dan dus meestal gebruikt om de groei en ontwikkeling van planten en bomen te stimuleren.

Bloedmeel palmbomen

In het bijzonder voor palmbomen, is bloedmeel een goede keuze om de groei van de stam en bladeren te stimuleren, vooral in de eerste groeifase. Het is ook nuttig voor het versterken van de wortels van jonge palmbomen, waardoor ze beter in staat zijn om water en voedingsstoffen op te nemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat bloedmeel een hoog stikstofgehalte heeft, dus gebruik het met mate. Overmatig gebruik kan bijvoorbeeld leiden tot de stimulering van bladgroei. En dat gaat dan mogelijk ten koste van de bloemen of vruchten.

Waar is bloedmeel goed voor?

Wat zijn de voordelen van bloedmeel om te gebruiken als meststof voor planten en palmbomen?

Bloedmeel bevat veel stikstof

Dit gemalen bloed is rijk aan stikstof, wat belangrijk is voor de groei van bladeren, stengels en bloemen. Stikstof is ook nodig voor de opbouw van eiwitten in planten en de ontwikkeling van gezonde wortels.

Deze meststof is rijk aan aminozuren

Bloedmeel bevat ook een hoog gehalte aan aminozuren, wat belangrijk is voor de opbouw van eiwitten in planten en voor de ontwikkeling van gezonde wortels.

Bevat nuttige sporenelementen

Deze meelsoort levert waardevolle sporenelementen zoals ijzer, mangaan, zink, enz., Deze zijn gunstig voor de groei en ontwikkeling van planten en bomen.

Fijngemalen bloed als natuurlijk insecticide

De poeder kan worden gebruikt als een natuurlijk insecticide om verschillende plagen in de tuin te bestrijden. Bomen en planten raken namelijk beter bestand hiertegen, omdat bloedmeel ze sterker maakt.

Bloedmeel kopen

We besparen je meteen een zoektocht: hieronder vind je een paar online aanbieders van bloedmeel waar je de mestsstof kunt kopen.

cshow
warentuin